Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сръбска баница с кайма

Сръбска баница с кайма

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Сръбска баница с кайма
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Обогатяваме баница по сръбска рецепта, приготвяйки я с кайма - смело можем да заявим, че решението е страхотно"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • кайма - 400 г
  • лук - 2 глави, големи
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1/2 к.л.
  • краве масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган си загряваме олио, задушаваме си ситно нарязания лук. След това добавяме каймата и пържим до полуготовност.

След като плънката е готова, намазняваме тавата слагаме 3 бр. кори, подвиваме краищата.

Слагаме част от плънката за баницата с кайма заедно с образувалата се мазнина.

След това слагаме отново 3 бр. кори и част от плънката и така редуваме, докато завършим с 3 бр.кори.

Разрязваме сочната баница на парчета и заливаме с разбитите яйца, киселото мляко и содата. Слагаме няколко резенчета масло.

Печем сръбската баница с кайма в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: