Солени кошнички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Солени кошнички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8 бр.
"Нестандартните предястия винаги са ни били любими, като тези хрупкави солени кошнички"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 125 г меко
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • захар - 1 щипка
  • за плънката
  • лук - 1 малка глава
  • гъби - 100 г
  • пилешко месо - 150 г
  • яйца - 1 брой
  • индийско орехче - на вкус
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • сметана - 1 - 2 с.л. течна
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте прясното мляко със солта, содата и маслото.

Постепенно сипвайте брашното и разбърквайте, докато се получи меко тесто. Оставете го за 10 минути във фризера.

Намаслете леко малки кошнички и с пръсти облепете стените и дъното на всяка с тестото. Сложете ги да се запекат за 10-тина минути в умерено загряна фурна.

Загрейте олиото в съд на котлона и запържете до пълно омекване съвсем ситно накълцаните лук, гъби и пилешко месо.

Накрая добавете подправките и объркайте. Яйцето разбийте и бавно го добавете през цедка в плънката.

Изчакайте да стегнат малките парченца яйце и объркайте заедно с 1-2 с.л. течна сметана. Щом течността се изпари, снемете плънката от котлона.

Разпределете плънката в кошничките и ги върнете да се запекат до лек загар във фурната. Охладете кошничките и и ги извадете от формите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: