Начин на приготвяне
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Брашното се разбива с прясното мляко и се добавят яйцата. Към сместа се прибавят настърганият кашкавал, нарязаните на кръгчета маслини, каперсите, кимион и черен пипер.
В предварително намаслена тавичка за мъфини се слага във всяко гнездо по един слайс шунка и леко се нагъва. Моята форма е за 12 мъфина. Останалата шунка се нарязва на кубчета и се добавя към кашкавалената смес и се разбърква отново.
Във всяка кошничка от шунка с помощта на лъжица се разпределя кашкавалената смес, поръсва се отгоре с черно пиперче и кимион. Кошничките се слагат в долната част на предварително загрятата на 180-200 градуса фурна с включен вентилатор.
Готови са след 15-20 минути, след като се зачервят.
Изключително вкусни са както топли, поднесени със свежа салата, така и студени - поднесени като предястие.
Бързите и вкусни солени кошнички от кашкавал са много вкусни!
Кашкавалът е много вкусен, но дали е полезен кашкавала? Вижте на посочения линк.