Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с орехи, босилек и сотирани тиквички

Пъстърва с орехи, босилек и сотирани тиквички

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пъстърва с орехи, босилек и сотирани тиквички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Здравословно предложение за обяд с уникален вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 почистени
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • песто - 2 с.л.
  • орехи - 80 - 100 г
  • тиквички - 3 средно големи
  • мащерка - няколко стръка прясна
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетираме почистената риба.

Смиламе орехите и чесъна с помощта на блендер. Към тази смес добавяме пестото, зехтин и сол, черен пипер на вкус.

С тази паста намазваме добре филетата и ги подреждаме в тава с хартия за печене, леко намазнена предварително със зехтин.

Печем рибата за около 10-12 минути, докато коричката леко покафенее.

Тиквичките, нарязани на средно големи кубчета, сотираме в голям предварително загрят тиган с малко зехтин.

Когато тиквичките добият кафеникав загар, добавяме малко масло, няколко стръка прясна мащерка и отстраняваме тигана от котлона.

Поднасяме рибата, гарнирана с тиквичките.

Пъстървата с орехи, босилек и сотирани тиквички е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: