Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на две части през средата. При мен бяха три филенца и след разрязването се получиха 6 порции. Всяка се поръсва леко с къри и нареждаме в намазнена тава.
Лукът се обелва и нарязва на ситно, поръсваме с него върху всяка порция.
Всяка лента бекон се реже на три парчета и с тях се покриват филенцата.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде и с него се покрива беконът. В купа се разбърква майонезата с киселото мляко и с лъжица обилно се намазват пилешките филета.
Фурната загрята на 180 градуса, печем пилешкото филе с бекон за 30 минути до хубав златист цвят.
Поднасяме поръсено с прясно смлян черен пипер, ситно нарязан магданоз и сок от лимон. Гарнитурата е от печени картофки и пресни краставички.
Вкусотия само за 35-40 минути!