Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Лесна яхния с кренвирши

Лесна яхния с кренвирши

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941222k
Лесна яхния с кренвирши2 / 3
26/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Знаете ли, че яхния може да приготвите дори и с кренвирши, при това се прави лесно и е много вкусна!"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 3 броя
  • лук - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 4 с.л.
  • домати - 2 броя
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • сол - 1 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 клончета
  • целина - 1 стрък
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се нарязва на колелца, а лукът на ивички. Задушават се в тенджера с олиото и 200 мл. гореща вода.

Добавят се подправките (без магданоза), настъргания домат и се долива още 400 мл. топла вода.

Оризът се изплаква и прибавя. Ястието се оставя да ври на тих огън около 25 минути и се слагат нарязаните на колелца кренвирши.

Яхнията се сгъстява с размитото с малко вода брашно. Накрая се поръсва с нарязания на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
511
44
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petya Angelova
Petya Angelova
мнооооого я обичаааам
11.02.2014 12:22