Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Лесна яхния с кренвирши

Лесна яхния с кренвирши

редакция:
magi yordanovamagi yordanova
Новак
994232
Лесна яхния с кренвирши1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Знаете ли, че яхния може да приготвите дори и с кренвирши, при това се прави лесно и е много вкусна!"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 3 броя
  • лук - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 4 с.л.
  • домати - 2 броя
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • сол - 1 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 клончета
  • целина - 1 стрък
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се нарязва на колелца, а лукът на ивички. Задушават се в тенджера с олиото и 200 мл. гореща вода.

Добавят се подправките (без магданоза), настъргания домат и се долива още 400 мл. топла вода.

Оризът се изплаква и прибавя. Ястието се оставя да ври на тих огън около 25 минути и се слагат нарязаните на колелца кренвирши.

Яхнията се сгъстява с размитото с малко вода брашно. Накрая се поръсва с нарязания на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
511
44
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих мандата но изтървах солта как мога да поправя солената манджа
17.06.2024 22:59
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Как се реже лукът на ивички?
17.06.2024 15:34
Petya Angelova
Petya Angelova
мнооооого я обичаааам
11.02.2014 12:22