Бърза каша от лапад

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167932
Бърза каша от лапад
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
12/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Когато си гладен и не ти се чака ама хич - тогава хапваме тази апетитна лападена каша"

Необходими Продукти

  • лапад - 500 - 600 г
  • лук - 2 глави
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лапада и го нарязваме.

Слагаме на котлона тенджера с вода и я оставяме да заври.

След като заври водата, добавяме лапада и го варим, докато промени цвета си. След като е готов, изцеждаме в гевгир.

В по-дълбок тиган загряваме олиото и добавяме лука, който предварително сме обелили и нарязали.

Запържваме го омекване и добавяме лапада. Бъркаме интензивно, докато стане гъста каша.

Брашното го добавяме и оставяме на котлона още 5-7 мин, като бъркаме все така интензивно.

Кашата се сервира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: