Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от лапад с турски булгур

Каша от лапад с турски булгур

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Каша от лапад с турски булгур
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
09/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Сервирайте пролетната кашичка още топла. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • лапад - 4 шепи
  • турски булгур - 1 в.ч. за кюфтета
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • прясно мляко - 600 мл
  • вода - 600 мл
  • лют червен пипер - за поръсване
  • магданоз - за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата каша с лапад и турски булгур на всеки ще хареса - убедена съм.

Специфичността на булгура придава по пухкава консистенция на кашата.

Изчистваме стъблата на лапада, измиваме много добре под течаща вода и режем на ситно.

В една тенджера слагаме малко мазнина и задушаваме лапад за две-три минути.

Прибавяме турски булгур и разбъркваме, доливаме студена вода и чакаме за заври кашата с лапад, след като заври, прибавяме вътре млякото посоляваме и подправяме.

И започва най-важното - да разбъркваме непрекъснато, за да не залепне кашата, докато се сгъсти.

Готовата пролетна каша оставяме за 1 час хубаво да поеме останалата вода и да изстине за малко.

Сервираме топло в чиния с поръсен лют червен пипер и малко магданоз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: