Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и запържете в малко олио до омекване.
Прибавете разреденото с 1 с.л. доматено пюре и червения пипер, оставете на огъня докато се изпари водата на пюрето, премахнете от огъня.
След като се охлади, прибавете сместа към каймата, добавете яйцето, сварения ориз и подправките.
Омесете каймата добре и оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги пуснете едно по едно във вряща подсолена вода с дафиновия лист.
Варите кюфтетата така за около 20 минути на слаб огън.
Пригответе си соса, като в 3 с.л. олио запържите брашното до лека промяна на цвета си.
Залейте го с част от бульона на кюфтетата при непрекъснато бъркане.
Прибавете на тънка струя разбитото кисело мляко и оставете на слаб огън да поври за 10 минути, като периодично разбърквате.
В купа разбийте яйцата и започнете с помощта на черпак да добавяте от соса към тях, при непрекъснато и енергично бъркане.
Поставете кюфтетата в голяма чиния за сервиране и отгоре ги залейте със предварително прецедения сос. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Кюфтетата със сос Тербелия са готови.