Агнешко тербелия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешко тербелия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 5 бр
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранявате месото от костите и го нарязвате на хапки. Варите в подсолена вода. Изваждате го и прецеждате бульона.

В тенджера разбърквате киселото мляко, 3 с.л. олио, препечено брашно, размито в 1 ч.ч. топла вода и черен пипер на вкус. Прибавяте яйцата едно след друго.

Варите на слаб огън, като от време на време разбърквате. След 5-6 минути наливате от прецедения бульон.

Когато заври сосът, отстранявате от огъня и бъркате, докато се охлади. Към охладения сос добавяте свареното месо. Отделно в останалото олио запържвате червения пипер. Заливате ястието със запръжката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: