Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Гювечета в чушки трицвет

Гювечета в чушки трицвет

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Гювечета в чушки трицвет
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Има точно три причини да приготвите тези гювечета. Защото са вкусни, цветни и .... ужасно вкусни"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр. /много едри топчести/
  • домати - 2 бр. /едри розови/
  • тиквички - 1 бр. /дребна/
  • сирене - 150 г
  • яйца - 6 бр. /дребни/
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • за украса
  • домати - черни
  • чери домати
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едрите чушки, които с в три цвята - червен, жълт, зелен, се срязват на половина, без да се отстранява основата на дръжката и се изчистват от семената.

В тиган се сгорещява 3 с.л. олио и в него се запържват обелените розови домати, нарязани на кубчета и половинка малка настъргана тиквичка. Готви се, докато се посгъстят. Добавят се нарязани 3 скилидки от пресен чесън и натрошено краве сирене.

Поръсва се с щипка чубрица, накълцан магданоз, две щипки смлян черен пипер и щипка сол. Разбърква се и с тази смес се пълнят половинките пиперки, наредени в тавичка.

Слагат се в загрята фурна на 200 градуса и се пекат, докато поомекнат чушките. Във всяка пиперена купичка се чуква по едно яйчице и се връщат отново във фурната да се запече яйцето, или да побелее белтъкът.

Черна маслинка, черен домат и чери домати могат да доукрасят трицвета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: