Начин на приготвяне
Едрите чушки, които с в три цвята - червен, жълт, зелен, се срязват на половина, без да се отстранява основата на дръжката и се изчистват от семената.
В тиган се сгорещява 3 с.л. олио и в него се запържват обелените розови домати, нарязани на кубчета и половинка малка настъргана тиквичка. Готви се, докато се посгъстят. Добавят се нарязани 3 скилидки от пресен чесън и натрошено краве сирене.
Поръсва се с щипка чубрица, накълцан магданоз, две щипки смлян черен пипер и щипка сол. Разбърква се и с тази смес се пълнят половинките пиперки, наредени в тавичка.
Слагат се в загрята фурна на 200 градуса и се пекат, докато поомекнат чушките. Във всяка пиперена купичка се чуква по едно яйчице и се връщат отново във фурната да се запече яйцето, или да побелее белтъкът.
Черна маслинка, черен домат и чери домати могат да доукрасят трицвета.