Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Диетични гювечета с чушки, гъби и яйца

Диетични гювечета с чушки, гъби и яйца

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Диетични гювечета с чушки, гъби и яйца
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
22/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Хапвате, оглеждате се дали някой ви гледа, и взимате второ гювече, така се прави"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. обезкостени
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 5 - 6 с.л. от консерва
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чубрица - 3 с.л.
  • хималайска сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на хапки пилешкото месо и го поставяме в дълбок съд.

Към него прибавяме соевия сос и объркваме добре. Оставяме за 30 минути настрани. Всички зеленчуци измиваме и нарязваме както ни харесва.

Прибавяме по 2 с.л. от доматите консерва, поръсваме с подправките, разбъркваме и поставяме във фурната да се пекат, като ги затваряме с капачетата.

Когато гювечетата са почти готови ги вадим и счукваме по 1 яйце, поставяме отново във фурната за около 5-10 минути.

След като са готови премахваме капака и поръсваме със нарязания на ситно магданоз и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: