Начин на приготвяне
Започнете с крема, в метален съд налейте студеното мляко, добавете захарта, брашното и стърготините, разбъркайте добре да се разтвори брашното до гладка смес и поставете на слаб огън при непрекъснато бъркане до гъст млечно-кокосов крем, завийте със стреч фолио и оставете да се охлади напълно.
През това време си направете блата, като разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте внимателно с шпатула.
Върху тавата от фурната, постелете хартия за печене, разпределете сместа равномерно и печете в предварително нагрята фурна на 170 градуса, до лек златист цвят.
Изпечения блат обърнете върху влажна чиста кърпа и премахнете хартията, разделете го на две равни части по вертикала и навийте частите с кърпата но поотделно на две малки стегнати рула.
След около 5 минути престой така, разтворете рулата и намажете с изстиналия крем и отново навийте.
Нарежете рулата на филийки по 2 см широки, всяка филийка потопете в млякото, оваляйте в кокосовите стърготини и поставяте в книжни форми за мъфини.
Подредете ги в подходяща чиния или поднос и почерпете с чудесните кокосови сладки за вашия празничен повод.
Кокосовите сладки с крем са готови.