Пудинг с грис

БоянаБояна
Новак
2
Пудинг с грис2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8 бр.
"Как така си нямате любим десерт? Ето, вече имате"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • масло - прясно 1 пакетче (125 г)
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • лимонова кора - 1 щипка настъргана
  • плодово сладко - 3 с.л. по избор
  • стафиди - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се сварява в подсоленото с щипка сол мляко и се охлажда. Маслото се разбива със захарта, 2 яйца и 4 жълтъка и се смесва с охладения грис. Прибавят се лимоновата кора, отцедените и ситно нарязани плодове от сладкото, стафидите. Накрая се премесват разбитите на твърд сняг белтъци.

Сместа се изсипва в намазана форма и се вари 45 минути на водна баня.

Пудингът се поднася с разреден плодов сироп, смесен на вкус с коняк или ром, или със сладък сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: