Грис Топчета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Грис Топчета
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч. или кисело мляко
  • бакпулвер - 2 п.
  • брашно - колкото поеме
  • за сиропа
  • захар - 1 кг.
  • вода - 1 литър
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изброените продукти се разбъркват добре, до получаване на меко тесто.

След това се оформят топчета, колкото лешник и се овалват в грис. Нареждат се в предварително намазнени тави /2 тави/ и се пекат в умерена фурна.

Сиропът не се вари. Всички продукти се разбъркват, докато се разтопят. След това сиропа се разделя на две еднакви части.

Изкарват се готовите топчета и директно още горещи се заливат със студения сироп и се похлупват с нещо отгоре.

Оставят се на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: