Пудинг с грис на пара

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Пудинг с грис на пара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • грис - 4 с.л.
  • краве масло - 3 ч.л.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете гриса в предварително загрятата фурна. Още докато е горещ, добавете разтопеното краве масло. Разбъркайте много добре и изсипете сместа в кипящата вода. Разбъркайте, за да избегнете образуването на бучки и сложете съда с получената смес във фурната да се запече около 15-20 минути.

В готовата и все още гореща грисова смес прибавете студеното мляко и разбъркайте добре. Прибавете яйцата, предварително разбити със захарта на пяна. Разбъркайте и сипете сместа във форма, намазана с разтопено масло. Сварете пудинга на пара.

Поднесете готовия пудинг още докато е горещ заедно със сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: