Начин на приготвяне
Парчето бекон нарежете на средно дебели ивици около един сантиметър и половина. В голяма дълбока купа изсипете соевия сос, пикантината, захарта, кетчупа, пипера и сока от лимона.
Може да добавите и две лъжици вода. Разбъркайте маринатата докато се разтопи захарта и пикантината.
Прибавете нарязаните парчета бекон и разбъркайте, най накрая сипете олиото и с ръка хубаво намачкайте бекона.
Нарежете лука на кръгчета и пъхнете между парчетата. Покрийте с домакинско фолио, след около половин час отново разбъркайте.
Хубаво е да устои колкото може повече, но и след 30 минути или час беконаът става толкова сочен с тази марината, която е подходяща за печене на скари, грил-скари, барбекю и жар.