Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сочен маринован бекон на скара

Сочен маринован бекон на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Сочен маринован бекон на скара
Снимка: Зори
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Тичайте за бира - защото беконът ще е готов за има-няма 10 минути"

Необходими Продукти

  • бекон - 400 г, суров, пресен
  • за маринатата
  • червено вино - 2 - 3 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л., деликатесна
  • чесън - на прах
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1/2 глава за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа продуктите за маринатата: соевия сос, меда, горчицата, олиото, чесън на прах, черен пипер и сол.

Прехвърляме бекона в маринатата, объркваме хубаво и оставяме в хладилник купата за около 5-6 часа, покрита с фолио за свежо съхранение.

Загряваме хубаво скарата и я натъркваме с половинката кромид лук.

Печем бекона до получаването на златисто-кафяв апетитен загар, след което обръщаме и от другата страна.

Поднасяме с халба студена бира!

Добър апетит и наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: