Бекон на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Бекон на скара1 / 5
16/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • бекон - 1 кг цяло парче пушен
  • кафява захар - 3 с.л
  • мед - 3 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава настъргана
  • чесън - 3 големи скилидки счукан
  • кимион - 1 с.л. млян
  • червен пипер - 1 ч.л. смлян лют или сладък
  • бахар - 1 ч.л. смлян
  • канела - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на по-дебели филийки. Разбийте всички останали съставки заедно, докато маринатата се хомогенизира.

Парчетата бекон се намазват обилно с нея и се оставят на хладно под капак за поне 1 час.

След това се мятат върху добре загряна скара. Докато се пекат отново се мажат с марината с помощта на четка.

Когато хванат загар от едната страна, се обръщат от другата. Поднасят се топли със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Симеон Симеонов
Симеон Симеонов
Супер
24.09.2013 09:17
1