Начин на приготвяне
Чушките се измиват и без да се махат дръжките, се отрязва в горната част капаче, за да се получи нещо като кану.
Капачетата от чушките се нарязват на ситно, лукът и чесънът се настъргват на ренде. Смесват се в купа заедно с каймата, наситнения магданоз, сол, черен пипер и кимион на вкус.
Размесва се хубаво каймата и към нея се добавя 50 г нарязан на ситно бекон.
Още веднъж каймата се разбърква и всяка чушка се пълни с нея. Върху отвора на чушката се слага по един слайс бекон.
Всяка чушка се увива хубаво в лист алуминиево фолио и се пече върху предварително добре загрята скара и от двете страни - по около 5 минути на страна.
Пълнените чушки са много вкусни както горещи, така и поднесени студени. Когато са предварително охладени, могат да се нарежат като мини месно руло и да се поднесат като мезе.
И да не забравите да изстудите бирата!
Пълнените чушки на скара са много вкусни!