Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Щука в бял сос на тиган

Щука в бял сос на тиган

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Щука в бял сос на тиган
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вечеря за специални поводи или за специален човек - щука в бял сос на тиган"

Необходими Продукти

  • щука - 4 филе (около 400 г)
  • олио - 2 с.л.
  • лимон - 1/2 бр. (сок)
  • краве масло - 50 г
  • сметана - 200 мл (20%)
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър - 1/2 ч.л. (млян)
  • захар - щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • копър - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измите рибата, подсушете я с кухненска хартия и я поръсете с лимоновия сок.

В касерола загрейте маслото, добавете сметаната, пресовайте чесъна и гответе за 2-3 минути.

Махнете касеролата от котлона, добавете солта, черния пипер, кориандъра, щипка захар и нарязания на ситно копър.

В тиган загрейте олиото и запържете щуката за 1-2 минути от двете страни.

Добавете соса, похлупете и гответе, разтърсвайки от време на време, за около 10-15 минути.

Щуката в бял сос на тиган е готова.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за бяла риба или вкусна риба на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: