Икономични сладки с мас

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5828751
Икономични сладки с мас
Снимка: Анонимен
1 / 6
22/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
35
"Бабините масленки в нов прочит...не пропускайте сладкото от череши в никакъв случай"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • мас - 1 ч.ч. размекната
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • плодчета от сладко - вид по желание
  • пудра захар - за овалване/поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме размекнатата, но не разтопена мас със захарта. Прибавяме яйцето, ванилията /може да използвате и есенция/ и разбъркваме.

Добавяме брашното и омесваме тесто.

Включваме фурната на 170-180 градуса (аз използвах вентилатор).

Оформяме топчета с големината на орех и леко ги сплескваме, поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене, а в средата им правим дупка с пръст.

В тази дупка поставяме парченце плод от сладко - аз използвах сладко от череши, но вие може да ползвате каквото си пожелаете.

Печем сладките за около 15-тина минути /до леко порозовяване/ и ги вадим.

Овалваме ги или ги поръсваме с пудра захар.

Лесно, бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: