Сладки лунички с мас

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Сладки лунички с мас
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Доказано е, че най-вкусните сладки се правят с мас"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч. размекната
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • бадеми - 100 г сурови
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тефлонов тиган запичаме бадемите за кратко и ги начукваме на дребно.

В дълбока купа сипваме брашното, пудрата захар, ванилията, яйцето, бадемите и размекнатата свинска мас (най-бързо става в микровълновата за 1.5 минути на пълна мощност). Омесваме тесто със средна твърдост, ако има нужда добавяме още брашно или малко вода.

Разделяме тестото на две и го разточваме на кора с дебелина 1.5-2 см, ако е по-тънко ще се препече. С помощта на формичка изрязваме полумесеци, които редим в тавичка с хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Вадим ги и изчакваме да се охладят, поръсваме ги обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: