Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско със зеленчуци и слънчогледови семки

Свинско със зеленчуци и слънчогледови семки

Свинско със зеленчуци и слънчогледови семки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Съдбата обича смелите, а най-вкусните ястия са плод именно на смели кулинарни експерименти Ето го и нашето предложение за днес"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг вратно
  • лук - 2 глави
  • зелена чушка - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • бамбук - 120 г от буркан
  • слънчогледови семки - 3 с.л.
  • соев сос
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на малки хапки. Чушката и моркова нарежете на жулиени, а лука - на ситно.

В загрята мазнина сложете месото да се пържи, като разбърквате периодично.

То ще пусне вода и когато остане отново само на мазнина, добавете чушката, моркова, лука и бамбука.

Разбърквайте често до готовност на зеленчуците. Добавете семките, разбъркайте и запържете за кратко.

Овкусете с черен пипер, соев сос и сол на вкус.

Разбъркайте и след секунда махнете пърженото свинско от огъня.

Свинското със зеленчуци и слънчогледови семки е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: