Спагети със сушени домати и три сирена

23/05/2017
"Светът е полудял по тази паста със сушени домати, опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 017
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • спагети - около 300 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • рокфор - 100 г
  • гауда - 200 г
  • топено сирене - 70 г
  • сушени домати - 80 г (или дехидратирани или престояли в зехтин от бурканче)
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чесън на прах - на вкус
  • песто - 4 с.л. босилеково
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Първо се заемете със соса от сирена, като за него загрейте сметаната на умерен до слаб огън. Натрошете сиренето Рокфор, Гаудата настържете на ренде, а топеното сирене направете на малки парченца. Сложете всички сирена при сметаната, като заделите една част Гауда за поръсване на ястието накрая.

2. Бъркайте соса до стопяване на сирената и сложете чесъна, сол на вкус и белия пипер. Гответе още 2-3 минутки и отстранете от огъня.

3. Сварете спагетите в подсолена вода с двете лъжички олио според указанията на производителя. Добре е да останат ал денте. Щом са готови, полейте със студена вода и отцедете добре. Овкусете ги с босилековото песто.

4. Сложете соса на слаб огън и прибавете сушените домати, нарязани на парченца с големина, предпочитана от вас. Сложете и спагетите и объркайте всичко.

5. Отстранете от огъня и сервирайте веднага, поръсвайки всяка порция със заделената Гауда (може да сложите и допълнително Пармезан, ако предпочитате).

Забележка:

Ако сушените домати, които ползвате, са дехидратирани, трябва задължително да ги накиснете в леко топла водичка поне час-два, за да поомекнат.

Друг и по-бърз вариант е да ги сложите във водата при врящите спагети 5-6 минути, преди те да са готови, но това аз лично не съм го пробвала.

Ако доматите са от бурканче и са стояли в зехтин, то тогава те са подходящи за директна консумация.

Добър апетит!

Рейтинг

5 14
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар