Начин на приготвяне
Замесете тесто от изброените продукти и го оставете в хладилник за 30 мин.
През това време пригответе плънката. Разтопете маслото в дълбок тиган и добавете нарязаните на ивички гъби, скълцаните скилидки чесън и нарязаните на ситно мариновани сушени домати.
Овкусете с мащерката и задушете за 3-4 минути. След това прибавете горчицата, нарязаното на кубченца топено сирене и рендосаното краве. Разбъркайте и снемете от огъня.
За Бешамела загрейте маслото и добавете (при непрекъснато разбъркване) към него брашното. Запържете за 25-30 сек и започнете да добавяте на тънка струя прясното мляко, като не спирате да бъркате, за да не се получат бучици.
Щом започне да се сгъстява сосът за лазанята, овкусете със сол и черен пипер и махнете от котлона.
Разделете тестото на 4 топчици, а всяка от тях разточете на тънка кора.
На дъното на правоъгълна тавичка с размери 25/20 (поне моята е такава) разпределете от соса. Отгоре сложете 1 кора, намажете я с Бешамел и прибавете 1/3 от плънката.
С втората и третата кора процедурата се повтаря, като трябва да си заделите малко от соса Бешамел.
Заделеният сос разбъркайте с настъргания кашкавал и с тази смес намажете 4-тата кора на вкусната лазаня.
Печете лазанята с гъби на 200°C за 25-30 мин.
Малко преди да извадите от фурната, поръсете лазанята с гъби, сирена и мариновани сушени домати с наситнен пресен чесън.