Начин на приготвяне
Яйцата и захарта поставете в подходящ съд за разбиване и разбийте с миксер.
Когато стане хомогенна смес, добавете млякото, двата вида брашно и гриса.
Отново с миксера разбъркайте, докато се получи гладка смес.
Добавете ванилията и сложете на слаб огън да заври. Варете до получаване на кремообразна смес, не забравяйте да разбърквате първоначално от време на време, а когато започне да се сгъстява кремчето, бъркайте интензивно.
Почистете черешите и ги нарежете до желаната от вас големина на парчетата.
След като кремчето се охлади, прибавете нарязаните череши, разбъркайте и сложете в купички или чашки.
Ако кремчето се получи по-рядко, черешовите парченца ще попаднат на дъното.
Накрая украсете по желание. Аз съм избрала цели череши за целта.