Начин на приготвяне
Маслото трябва да се размекне на стайна температура или при нужда в микровълнова. От него отделяме 1 с.л.
В блендер слагаме бисквитите така, както са си слепени с крем, и ги смиламе на прах. Добавяме по-голямата част от маслото в блендера и пускаме да се разбърка за кратко.
Изсипваме сместа в купа и хубаво размесваме с ръце. Покриваме купата с фолио и прибираме в хладилника за около 30 минути.
Изчистваме черешите от костилките , като ги избождаме с шишче.
След като бисквитената смес се е стегнала, от нея оформяме топчета, като първо взимаме черешка и я обвиваме със смес. След като сме оформили всички топчета, ги прибираме отново в хладилник.
На водна баня разтопяваме шоколада, като към него добавяме отделеното масло - 1 с.л.
Изваждаме бисквитените топчета от хладилника и ги потапяме в разтопения шоколад.
Подреждаме ги в чиния и оставяме да се стегне шоколадът.