Начин на приготвяне
Ето нещо изключително лесно и вкусно - сладкиш с череши и шоколад! Подходящо дори за закуска с чаша айран или пък за компания на кафето!
Първо, измийте черешите и ги почистете от костилките.
Разбийте яйцата със захарта, прибавете разтопеното масло, заделете си една лъжица за мазане на тавата. След това прибавете ваниловата захар, киселото мляко със содата, бакпулвер, брашното!
Всичко се разбърква добре и 2/3 от сместа се изсипват в намазана с масло тава с подходящ размер.
Брашното може да ви е малко по-малко, зависи от яйцата, от гъстотата на млякото, следете да се получи плътно тесто, малко по-гъсто от това за обикновения кекс.
Върху сместа подредете черешите и печете черешовия сладкиш на 180 °C десет минути, а до готовност на 160. Проверете с клечка.
Намажете сладкиша с течния шоколад и отгоре разпределете останалата част от сместа.
Печете само отгоре на 180 °C. Виждате на снимката аз с какъв златист загар го направих, така го харесваме.
Готови шоколадов сладкиш охладете и поръсете с малко пудра захар. Не е задължително. Нарежете сладкиша добре охладен, аз обичам да е топъл и естествено го нарязах горещ, вие не правете така!
Много по-добре ще го нарежете студен!
Пожелавам ви една прекрасна неделя!