Начин на приготвяне
Разтопете белия шоколад в микровълнова печка на ниска температура или на водна баня.
В голяма купа разбийте с миксер сладкарската сметана до меки връхчета.
В друга купа разбийте крема сиренето, маскарпонето, пудрата захар и ванилията. Добавете разтопения поохладен бял шоколад и разбъркайте с въртеливи движения до усвояването му от сместа.
Добавете разбитата сладкарска сметана, като предварително си отделите за украса.
Разбъркайте внимателно и с въртеливи движения, докато се смесят двата крема.
Почистете и нарежете ягодите на тънки парченца. Вземете една бишкота и я потопете за кратко в портокаловия сок. Направете един ред от натопени бишкоти в приготвена тава.
Намажете с крем с маскарпоне. Подредете отгоре ягоди. Наредете втори слой натопени в портокалов сок бишкоти и отгоре отново крем и ягоди.
Приберете тирамисуто в хладилника за няколко часа да се охлади. Извадете и декорирайте с отделената сметана (или с крем, ако е останал) и ягоди.
За правоъгълна тава 26/20 см или две малки тавички от 13/20 см.
Ягодовото тирамису с маскарпоне и бял шоколад е страхотно.