Начин на приготвяне
Макароните се сваряват в тенджера с подсолена вода. След като се сварят, се изплакват със студена вода и се отцеждат.
В друг съд се поставят прясното мляко и половината от захарта. Млякото се загрява на котлона, докато захарта се разтопи. След като се охлади млякото, се прибавят предварително разбитите яйца и ванилията.
Млечната смес се изсипва при макароните и се разбърква. Добавя се и разтопеното масло и отново се разбърква.
На дъното на тава се изсипва останалата половина от захарта.Тавата се слага на котлона и се разбърква непрекъснато, докато захарта се карамелизира.
Карамелът се разпределя равномерно по цялото дъно на тавата. Макароните се изсипват в тавата върху леко стегналия се карамел.
Десертът се пече в загрята на 200 градуса фурна до получаване на приятен карамелен загар.
Готовите макарони на фурна е нужно да изстинат, след което се нарязват на порции и тогава са готови за сервиране.
Макароните на фурна с карамел са много вкусни.