Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с 2 вида шоколад и ягоди

Панакота с 2 вида шоколад и ягоди

Панакота с 2 вида шоколад и ягоди
Снимка: Потребител#192094
1 / 3
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Гласуваме с две ръце за тази рецепта - трипластово сметаново изкушение"

Необходими Продукти

  • ягоди - - 500 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • сладкарска сметана - 400 мл подсладена
  • бял шоколад - 200 г
  • натурален шоколад - 200 г
  • желатин - 3 пакетчета (по 10 г всяко)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белият и натуралният шоколад се разтопяват в микровълнова фурна. В два отделни съда се сипват по 200 мл прясно мляко и сладкарска сметана и се загряват почти до кипене.

Двете млечно-сметанови смеси се добавят към шоколадите при непрекъснато бъркане, като се цели получаването на еднородни гладки смеси.

Ягодите се измиват, почистват и пасират до еднородна смес. Трите пакетчета желатин се разтварят в малко хладка вода - по едно в купичка.

Взема се стандартна форма за кекс с дупка по средата.

Двете купички с желатин се разтапят в микровълнова фурна и се добавят към двете шоколадови смеси. Разбърква се добре.

Всяка от шоколадовите смеси се разделя на две равни части - по около 300 мл, които се изсипват в отделни съдове.

Първата част от натуралната шоколадова смес се излива във формата и се слага във фризер за около 15 минути. Следва първата част от бялата шоколадова смес и отново за 15 минути във фризера.

Междувременно се разтопява третата купичка с желатин, добавя се към ягодовото пюре и се разбърква добре.

След като поредният шоколадов слой е вече стегнал, отгоре се излива ягодовото пюре и отново формата се слага във фризера - този път за около 25 минути.

След това идва отново ред на шоколадовите смеси - бяла и натурална, като след всяка формата се оставя за по 15 минути във фризер.

Накрая сладкишът се слага в хладилник и се оставя да престои поне 4-5 часа.

Когато вече панакотата е напълно стегнала, се взема тенджера с гореща вода, дъното на формата се потапя за около 2-3 секунди, след което сладкишът се обръща в подходяща чиния или поднос.

Да ви е сладко! :-) Панакотата с 2 вида шоколад и ягоди е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: