Начин на приготвяне
Разбийте много добре сметаната с пудрата захар.
Нарежете ягодите на тънки ивици или на две части по дължина. Сложете желатина да набъбне във вода.
Във форма за торта поставете първия блат, сиропирайте със сиропа, който сте кипнали на котлона за около 2-3 минути.
Намажете със сметаната и плътно подредете от ягодите. Поставете втория блат, така процедирайте и с третия, като най-отгоре подредите ягодите и черешите по ваш избор, както ви харесва.
Разтопете набъбналия желатин на водна баня, може да го смесите пожелание с ром или настъргана кора от лимон или портокал.
Полейте от желатина върху плодовете и сложете тортата да се охлажда в хладилник, хубаво е да престои за една нощ в хладилника преди сервиране.