Начин на приготвяне
Първо започвате с подготовката на крема за тортата. За целта се накисва желатинът във водата. След това се нагрява, като се поставя в тенджера да се стопли. Случва се много бързо. След това се оставя настрана.
В блендер се смесват изварата, захарта и заквасена сметана до получаване на пухкав крем. Добавя се желатинът и се разбърква отново много добре.
Започваме с направата на тортата.
Редим ред бисквити (като можете да изберете каквото пожелаете. Аз в случая използвах бисквитки Орео, за да постигна идеална кръгла форма, както използвах и повече пакети, за по-висока торта), намазваме с крема, отново ред бисквити и така, докато употребим всичките ни съставки.
Няма значение какъв ще е последният ред на бисквитената торта - дали ще завърши с бисквити или с крем, тъй като ще бъде залят с шоколад.
За заливката разтопяваме шоколадите на водна баня и заливаме тортата. За по-красиви естетически вид използвайте повече от предвидените по рецептата ми шоколад.
Като допълнително можете да украсите с настърган шоколад или да шприцовате сметана.
Тортата без печене за 30 минути е много вкусна!