Начин на приготвяне
Нарежете плодовете на дребно и поставете половината от тях на дъното на кексова форма.
Направете белия крем, като първо разтворите желатина за него в 50 мл студена вода, изчакайте да набъбне и го сложете в микровълнова за няколко секунди или го разтворете на водна баня.
В купа сложете цеденото мляко и меда, разбъркайте и добавете желатина, отново разбъркайте до еднородна смес. Тази смес изсипете във формата върху плодовете. Сложете във фризера за 20 минути да стегне.
През това време направете кафявата смес, като в друга купа разбиете пудинга с прясното мляко и пудра захар според указанието на опаковката. Ползвайте толкова мляко колкото пише че ви трябва.
Разтворете желатина по същия начин както при белия и го добавете, разбъркайте отново.
Извадете тортата, трябва да се е постегнала, наредете върху бялата смес вафличките, а между тях сложете останалите плодове. Изсипете какаовата смес върху плодовете и вафличките.
Сложете готовата торта в хладилник за минимум 4 часа да стегне желатинът. Когато тортата се желира и стегне, обърнете в поднос или чиния.
Бележка: В случая използвах мини шоколадови квадратни вафлички, може да използвате каквито имате. Желатина разтваряйте внимателно и пазете да не кипва, ако започне да ври, не го използвайте - желиращите му качества се губят.
Вафлената торта за 30 минути е чудна.