Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Вафлена торта за 30 минути

Вафлена торта за 30 минути

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Вафлена торта за 30 минути
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Много оригинална идея за вкусна и бърза вафлена торта само за 30 минути от нашата читателка Сия Рибагина"

Необходими Продукти

  • вафли - 150 г тунквани вафлички
  • За белия крем
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • мед - 3 с.л.
  • желатин - 20 г
  • за кафявия крем
  • пудинг - 1 пакет шоколад
  • прясно мляко - 300 мл
  • пудра захар - 1 с.л.
  • желатин - 20 г
  • плодове - 200 г по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плодовете на дребно и поставете половината от тях на дъното на кексова форма.

Направете белия крем, като първо разтворите желатина за него в 50 мл студена вода, изчакайте да набъбне и го сложете в микровълнова за няколко секунди или го разтворете на водна баня.

В купа сложете цеденото мляко и меда, разбъркайте и добавете желатина, отново разбъркайте до еднородна смес. Тази смес изсипете във формата върху плодовете. Сложете във фризера за 20 минути да стегне.

През това време направете кафявата смес, като в друга купа разбиете пудинга с прясното мляко и пудра захар според указанието на опаковката. Ползвайте толкова мляко колкото пише че ви трябва.

Разтворете желатина по същия начин както при белия и го добавете, разбъркайте отново.

Извадете тортата, трябва да се е постегнала, наредете върху бялата смес вафличките, а между тях сложете останалите плодове. Изсипете какаовата смес върху плодовете и вафличките.

Сложете готовата торта в хладилник за минимум 4 часа да стегне желатинът. Когато тортата се желира и стегне, обърнете в поднос или чиния.

Бележка: В случая използвах мини шоколадови квадратни вафлички, може да използвате каквито имате. Желатина разтваряйте внимателно и пазете да не кипва, ако започне да ври, не го използвайте - желиращите му качества се губят.

Вафлената торта за 30 минути е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: