Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото, цеденото мляко, ванилията, царевичното нишесте, брашното и бакпулвера и разбиваме до хомогенна смес.
Изчистваме ягодите и ги нарязваме на малки парченца. Добавяме ги към сместа и разбъркваме.
За форма на ягода ни трябват кръгли силиконови формички за мъфини. Предварително си подреждаме формичките в кръгла тава плътно една до друга в кръг.Те трябва да се притискат една в друга, като по този начин ще се промени тяхната форма от кръгла на стеснена в едната част, където е центърът на тавата и така ще наподобяват ягоди.
Пълним формичките със смес и ги изпичаме в умерена фурна. Оставяме ги да изстинат така, както са си в силиконовите формички и в тавата, без да ги вадим и разместваме.
В купа смесваме желираните резанки и начупения бял шоколад. Загряваме за няколко секунди в микровълнова. Разбъркваме и пак загряваме и така, докато не се получи гъста течност. Добавяме капка червена сладкарска боя и разбъркваме до получаване на равномерен цвят.
Изваждаме изстиналите кексчета върху решетка и започваме да ги обливаме с желираната течност. Това, което се стече отдолу, го събираме с лъжица и с него отново поливаме всяко кексче.
Оставяме глазурата да се стегне и украсяваме, като от зелените желирани лентички правим дръжките на ягодките, а шоколадови пръчици поръсваме, за да имитираме семчиците.