Начин на приготвяне
Смесете брашното със содата.
В купа разбийте маслото с двата вида захар на крем. Добавете ванилията и яйцето и отново разбийте.
Прибавете брашното към маслената смес и леко с кръгови движения разбъркайте да се усвои брашното, но не прекалявайте с бъркането.
Почистете ягодите и ги нарежете на дребни кубчета. Добавете ягодите и шоколадовите люспи (отделете малко от люспите за поръсване след изпичане) и отново леко разбъркайте, колкото да се разпределят в тестото.
Не натискайте, за да останат цели парченцата ягоди.
С лъжица за сладолед разпределете топчета от сместа върху хартия за печене.
Загрейте фурната на 170 градуса. Запечете бисквитките за около 10-12 мин или докато леко покафенеят.
Извадете и поръсете с отделените шоколадови люспи.
Бисквитките с ягоди и шоколадови люспи са готови.
Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни предложения за бисквити с шоколад, овесени бисквити или тези маслени бисквити.