Бисквитена торта Стевия

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Бисквитена торта Стевия
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Бисквитена торта, но не със захар, а със стевия - опитайте и няма да поискате да вкусите друга"

Необходими Продукти

  • бисквити - 500 г медени
  • нишесте - ванилия
  • стевия - 50 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • сладко от сини сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се слага на котлона да заври.

Нишестето и стевията се разтварят в малко вода. Разбърква се хубаво да се получи еднородна смес. Малко преди да заври прясното мляко, се прибавя разтвореното нишесте при непрекъснато бъркане. Кремът се бърка, докато се сгъсти. След това се сваля от котлона.

В тавичка се редят ред медени бисквити и отгоре се слага от нишестето. Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем.

Бисквитената торта се оставя за няколко часа.

След това отгоре се слага сладко от сини сливи. Хубаво е тортата да се остави за 10-12 часа, за да попият хубаво бисквитите.

Бисквитената торта Стевия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: