Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен от тиквички, сирена и свинско

Огретен от тиквички, сирена и свинско

лоралора
Новак
126114
Огретен от тиквички, сирена и свинско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Огретен с месо - ето това е нещо, което непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1.7 кг
  • свинско месо - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • сирене - 200 г
  • ементал - 30 г
  • гауда - 30 г
  • чедър - 30 г
  • кашкавал - 100 г
  • пресен лук - стрък
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • сухи зеленчуци
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на ситно и се задушава. Тиквичките се настъргват на едро ренде. Подсоляват се и се оставят десетина минути.

През това време яйцата се смесват със сирената, кашкавала, киселото мляко, солта, пресния наситен лук и подправките.

Осолените тиквички се отцеждат от водата добре, омесват се със сместа от сирената и се добавя свареното месо.

Огретенът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до леко зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: