Начин на приготвяне
Нарежете свинското на по-дребни хапки. Сложете го да се вари до полуготовност, след което го извадете и оставете да изсъхне. Запазете бульона на месото.
Загрейте олио или зехтин и сложете месото да се запържи равномерно от всички страни, като разбърквате от време на време.
Докато се пържи накълцайте праза, чушките и тиквичките ситно. Доматите също разрежете и отделете вътрешната мека част. Нарежете на кубчета само твърдата обвивка.
След като месото се запържи, извадете го и долейте още малко мазнина при нужда. Добавете праза, чушките да се запържат също.
След това добавете и тиквичките, след което и ориза. Бъркайте, докато всяко зрънце поеме мазнина и добавете малко черен и червен пипер.
Долейте чаша горещ бульон от свинското и върнете месото. Разбъркайте, докато оризът поеме водата и долейте още на 2 пъти по чаша бульон, докато оризът напълно омекне.
Към финала разбъркайте с нарязаните кубчета домати. Накрая добавете подправки на вкус, снемете от котлона и захлупете за 15-20 минути, за да се задуши.
Свинското с ориз и тиквички може да се приготви със зеленчуци по ваш вкус, а вместо да се вари, може да се запече на фурна.
Коментари