Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре и се разрязват на 2 по дължина. Всяка част се разполовява, а сърцевината се издълбава с помощта на лъжица.
Издълбаните тиквички се нареждат в намазнена тава и вътрешността им се намазва с олио, сух чесън и куркума и се оставят да престоят докато се направи сместа за пълнежа.
В купа се разбиват с вилица яйцата с около 10 мл олио и подправките.
Добавят се натрошените синьо и краве сирене, а чедърът се добавя настърган на ренде или нарязан на много ситно.
Разбърква се и с помощта на лъжица се пълнят тиквичките. Вътрешността на тиквичките се нарязва на различни по големина парчета и се добавя в тавата.
В останалата смес се добавя 10 мл олио и прясното мляко - разбърква се. С получената по-рядка смес се заливат пълнените тиквички. Пече се на 200 градуса са около 15 мин.
Сервира се горещо.