Начин на приготвяне
Нарязваме и посоляваме тиквичките и оставяме да им се отцеди водата за тридесет минути. Ако има нужда, отцеждаме с ръка още веднъж.
В блендер смиламе на кайма пилешкото филе. Добавяме тиквичките, яйцето и подправките и блендираме отново. Изсипваме сместа в купа и добавяме лука и чушките /нарязани/ към каймата.
Загряваме намазнен тефлонов тиган, а през това време оформяме малки плоски кюфтенца. Пържим/печем от двата края.
Доматите може да нарежем на малки кубченца или да настържем (въпрос на вкус).
Запържваме ги със сол, пипер и босилек, докато изврат. Заливаме кюфтенцата с доматен сос и поднасяме.
Пилешките кюфтенца с тиквички и домати са готови.