Пилешки кюфтенца

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Пилешки кюфтенца1 / 2
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Страхотна идея за вечеря или обяд от пилешки кюфтенца, които може да допълните със салата по ваш избор"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • кисело мляко - 500 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото на лентички, подправяме със сол и черен пипер и намачканите на ситно глави чесън. Разбъркваме и го оставяме за 1 час, за да поеме по-добре подправките.

Междувременно приготвяме тесто от киселото мляко, брашното и бакпулвера.

Разбъркваме тези продукти до еднородна смес и ги подправяме. Настъргваме на по-едро морковите и картофите, нарязваме лука и смесваме зеленчуците с месото и тестото.

Оформяме топки и пържим в загрято олио до златисто. Покриваме с капак и ги оставяме за 30 минути на слаб огън, за да се задушат добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: