Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с тиквички, домати и стилтън

Киш с тиквички, домати и стилтън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Киш с тиквички, домати и стилтън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Стига с тези пици и пидета - опитайте нашия киш и няма да си помислите за друг"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 25 мл
  • масло - 40 г
  • Пълнеж
  • масло - 25 г
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • стилтън - 125 г
  • чери домати - 6 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 200 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и солта в голяма купа, добавете маслото и олиото. Сипете 1 с.л. студена вода и забъркайте гладка смес, като може да се наложи да замесите с ръце.

Увийте тестото във фолио за свежо съхранение и го оставете за 30 минути в хладилник. В леко намазнена форма нанесете тестото и оформете краищата. Изрежете излишното с остър нож.

Надупчете тестото с вилица и го сложете в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Извадете от фурната, намажете го с малко яйце и върнете за още 5 минути. Загрейте маслото в тиган и запържете лука и нарязаната тиквичка за около 4 минути. Изсипете върху тестото.

Поръсете с настъргания стилтън и най-отгоре наредете разполовените чери домати. Разбийте яйцата и сметана, овкусете ги със сол и черен пипер. Изсипете сместа върху киша и запечете за 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: