Студени ягодови бонбони

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Студени ягодови бонбони
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
5
"Студени ягодови бонбони - студено обещание за вкусни минути на трапезата"

Необходими Продукти

  • ягоди - 1 ч.ч.
  • кокосово мляко - 1 ч.ч.
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • шоколад - 150 г
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме ягодите, кокосовото мляко и кленовия сироп в блендер и смесваме до получаване на хомогенна смес.

С помощта на специална лъжичка загребваме от сместа топчета и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене, и ги слагаме във фризера за 30 минути (ако нямаме такава, работим с две обикновени малки лъжички)

Разтопяваме шоколада заедно с маслото в микровълнова, като внимаваме да заври и прегори. Трябва да е течен.

Вадим бонбоните от фризера и ги потапяме един по един в шоколада.

Подреждаме ги отново върху хартията и ги прибираме този път в хладилника.

След малко останалият шоколад ще е леко стегнат. Тогава вадим бонбоните и с лъжичка гребваме шоколад и поливаме всеки бонбон с по малко шоколад.

Прибираме и държим бонбоните в хладилник, като ги изваждаме непосредствено преди сервиране.

Студените ягодови бонбони са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: