Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско месо с брюкселско зеле

Свинско месо с брюкселско зеле

КК
Готвач
754202713612
Свинско месо с брюкселско зеле1 / 2
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 250 г
  • картофи - 1 кг
  • брюкселско зеле - 300 г
  • грах - 150 г
  • червена чушка - 1
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 150 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото. Посолете го и го запържете в много олио.

Нарежете лука, чесъна и чушката и ги добавете към месото.

Когато зеленчуците омекнат, сложете доматите, нарязани на ситно.

Пържете около две минути, а след това добавете червен пипер и виното.

Пържете още минута-две и добавете нарязаните на кубчета картофи, моркови, граха и брюкселското зеле.

Покрийте с вода, добавете сол и гответе на бавен огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: