Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Зеле с късчета свинско месо

Зеле с късчета свинско месо

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
06/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Ако зависеше от нас рецептата щеше да се казва свинско месо с малко зеле!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • зеле - 1 ½ кг прясно
  • олио - ½ ч.ч. лук
  • лук - 1 бр. кромид
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • вода - топла
  • магданоз - 1/3 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме магданоза и го нарязваме на ситно. Нарязваме зелето на тънки ивици. Посоляваме го и го намачкваме с ръце леко. Измиваме месото.

Месото се нарязва на малки парчета и се изпържва в олиото. Използваме такова, което има малко мазнинка по него. Почистваме лука и го нарязваме на ситно.

В същата тази мазнина след изваждането на месото прибавяме лука и го задушаваме, докато поомекне. Прибавяме към него и 1 с.л. доматеното пюре.

После подправяме с червен пипер и сол. Добавяме малко топла вода. Изпърженото месо го слагаме при лука, доматите и другите съставки. Оставяме съда на тих огън на котлона.

Добавяме зелето и разбъркваме. Почистваме доматите, махаме кората и ги настъргваме. Към края на готвенето слагаме доматите. Оставяме зелето със свинското да се готви на тих огън.

Разбъркваме. След като стане готово, сервираме в чиния и поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Миглена
Миглена
Много се хареса на всички У дома! Ще повторя! Благодаря
31.03.2019 21:39
1