Начин на приготвяне
Измиваме магданоза и го нарязваме на ситно. Нарязваме зелето на тънки ивици. Посоляваме го и го намачкваме с ръце леко. Измиваме месото.
Месото се нарязва на малки парчета и се изпържва в олиото. Използваме такова, което има малко мазнинка по него. Почистваме лука и го нарязваме на ситно.
В същата тази мазнина след изваждането на месото прибавяме лука и го задушаваме, докато поомекне. Прибавяме към него и 1 с.л. доматеното пюре.
После подправяме с червен пипер и сол. Добавяме малко топла вода. Изпърженото месо го слагаме при лука, доматите и другите съставки. Оставяме съда на тих огън на котлона.
Добавяме зелето и разбъркваме. Почистваме доматите, махаме кората и ги настъргваме. Към края на готвенето слагаме доматите. Оставяме зелето със свинското да се готви на тих огън.
Разбъркваме. След като стане готово, сервираме в чиния и поръсваме с нарязан на ситно магданоз.
Коментари