Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Соба нудли с брюкселско зеле и свинско

Соба нудли с брюкселско зеле и свинско

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494143705351
Соба нудли с брюкселско зеле и свинско
Снимка: Живка Георгиева
1 / 3
14/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • соба нудли - 200 г (нудли от елда)
  • свинско месо - 400 г
  • брюкселско зеле - 1 пакет 400 г замразено
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • сусам - за поръсване
  • черен пипер
  • лют пипер - флейкс
  • зехтин
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на късчета, полива се със соев сос и мед, обърква се хубаво и се оставя да се маринова за час в хладилника.

Запържва се в малко зехтин до покафеняване. Прибавя се пакетът брюкселско зеле, намалява се котлонът и се похлупва, за да се задуши за няколко минути.

През това време сварете нудлите по указанието на пакета (варят се за не повече от 6-7 минути в подсолена вода).

Отцедете от излишната вода.

Измийте и сипете в дълбока чиния.

Може да овкусите пастата със свинско с още мъничко соев сос.

Прибавете месото и зелето.

Поръсете соба нудлите с брюкселско зеле и свинско със сусам и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: