Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Бабините картофи с кашкавал

Бабините картофи с кашкавал

Бабините картофи с кашкавал
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Специално предложение от рубриката - Най-вкусните рецепти на баба"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг
  • кашкавал - около 150 г
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи се измиват добре и се сваряват до готовност. Изваждат се и се подсушават.

Нареждат се в намазнена тава и с помощта на лъжица се сплескват.

Поръсват се със сол, подправки и зехтин.

Пекат се на 200 градуса за 30 минути или до приятен загар.

Изваждат се и върху всеки картоф се слага малко рендосан кашкавал. Връщат се във фурната до запичането му!

Печените картофи се сервират с любим от вас сос.

Бабините картофи с кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: